Partijcongres Nijkerk

partijcongres 25 novzaterdag 25 november 2017 17:12

Op zaterdag 25 november jl. vond in het 'het hart van Holland' in Nijkerk het partijcongres van de ChristenUnie plaats. Deze dag werd georganiseerd in samenwerking met de Bestuurdersvereniging en stond in het teken van ‘Samen Waardevol’. Met dit dagthema hebben partijleden en politici samen met leiders van maatschappelijke organisaties verder nagedacht over hoe we als christenen samen een positieve invloed op de samenleving kunnen hebben. In een ochtendserie deelsessies werd het congresthema verder uitgediept binnen verschillende beleidsterreinen: Kerk in de samenleving; Migratie, asiel, opvang in de regio; Honderd jaar onderwijsvrijheid; Gedecentraliseerde zorg: succes of drama?; De toekomst van onze energie; Europese subsidies in Nederland, kansen voor gemeenten en provincies.

Uiteraard was er ook aandacht voor de regeringsdeelname en onze nieuwe bewindspersonen. Na de netwerklunch was er extra aandacht voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018, waarbij de aanwezigen op allerlei manieren werden geïnspireerd om een succesvolle campagne te houden. 

Er was ook ruimte voor samenzang en gebed. Wat een zegen om met zoveel christenen in alle vrijheid onze God te mogen loven voor het werk wat wij in dit land mogen doen, bijvoorbeeld met het lied: 'We seek your kingdom throughout every sphere', dat begint met: 

'Wij zoeken Uw koninkrijk op elk gebied

Wij zien uit naar hemelse tekenen hier op aarde

Jezus, laat Uw licht helder schijnen zodat iedereen het kan zien

Geef verandering, nieuw leven en genezing aan de samenleving'

Aan het eind van het congres was er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en persoonlijke ervaringen uit te wisselen. Wij kijken met dankbaarheid terug op een prachtig en inspirerend partijcongres.

Labels

« Terug