Kandidatenlijst

 • 1. Bernadette van den Berg
  Assen (1983)

  Bernadette is onze lijsttrekker voor de statenverkiezingen. Zij heeft zich de afgelopen periode als fractievoorzitter goed en krachtig geprofileerd. Zij is een sterk politicus en geeft inhoud aan het ChristenUnie-geluid. Zij is een verbinder zowel in de fractie als daarbuiten. In het dagelijks leven is zij werkzaam in het beleid en advies. 

  TwitterFacebookInstagram
 • 2. Gerben Brandsema
  Meppel (1986)

  In de afgelopen vier jaar was Gerben fractievoorzitter in de stad Groningen. Dat heeft hij met verve vervuld. Vanwege zijn geestdrift, kennis, competenties en woonplaats zien we in hem een topkandidaat op plek 2. Gerben is werkzaam als adviseur integraal capaciteitsmanagement. 

  TwitterFacebook
 • 3. Karolien Pouwels – Koopman
  Hollandscheveld (1971)

  Karolien is een bestuurlijk en krachtig persoon zowel in politiek, maatschappelijk als het bedrijfsleven. Zij is 12 jaar gemeenteraadslid geweest. Ze is als aandeelhouder actief betrokken bij een groot logistiek familiebedrijf. Verder zet ze zich via diverse besturen in voor mensen een beperking en mensen in armoede. Zij wil zich graag inzetten voor ondernemend Drenthe. 

  TwitterFacebook
 • 4. Jasper Aikema
  Beilen (1981)

  Jasper is een stabiele denker en komt bedachtzaam over. Hij heeft verschillende bestuurlijke functies bekleed; meestal als tweede man, maar pakt ook met gemak een voortrekkersrol. Hij heeft deelgenomen aan het Proeflokaal en wil zich verder ontwikkelen in de provinciale politiek. Dagelijks is Jasper bezig in de ICT-branche.

  Twitter
 • 5. Bert de Jonge
  Assen (1959)

  Rentmeesterschap en vanuit Bijbelse grondslag daar in de politiek handen en voeten aan geven, is voor Bert een grote drijfveer. Hij heeft veel kennis over duurzaamheid, energie-recht en CO2. Naast zijn dagelijkse werk als advocaat, is hij werkzaam geweest in verschillende organisaties als voorzitter van raden van toezicht en rekenkamer. 

 • 6. Romeo Charmes
  Assen (1956)

  Romeo is een veelzijdige man en maakt makkelijk verbinding. Hij zet graag de ander centraal en houdt van analyseren. Vanuit diverse functies neemt hij veel ervaring mee op zowel economisch als sociaal-maatschappelijk vlak. Hij ziet voor zichzelf een rol weggelegd als goed getuige zijn van Gods bedoeling van mens op aarde. 

 • 7. Gert Pronk
  Beilen (1988)

  Gert is politiek actief in zijn gemeente en heeft een echt ChristenUnie-profiel. Hij heeft meegedaan aan het Proeflokaal om ook te proeven aan en het verschil te ervaren met provinciale politiek. Daarin is hij op zoek naar uitdagingen. 

  Facebook
 • 8. David de Jong
  Peize (1961)

  In een periode van 20 jaar is David politiek actief op allerlei niveaus binnen de ChristenUnie. Ook in het maatschappelijk veld heeft hij zich bestuurlijk ingezet. Hij is een echte verbinder en teamspeler. Hij is breed inzetbaar voor de partij, met bijzonder affiniteit voor duurzaamheid en onderwijs. 

  Twitter
 • 9. Tineke Folkers
  Dwingeloo (1984)

  Tineke ondersteunt de fractie als ruim 5 jaar als medewerker. Zij is bekend met veel zaken rondom de fractie, het politieke veld en kent de provincie goed. Daarbij is zij een nuchtere vrouw met een heldere kijk op bestuur en mensen. Ze heeft een arbeidsrechtelijke en juridische achtergrond. 

  Facebook
 • 10. Menne Kamminga
  Leutingewolde (1967)

  Menne is politiek actief in de gemeente Noordenveld. Hij kent de politiek goed en draagt het gedachtegoed van de ChristenUnie uit. Menne is dienstbaar, integer en kan zeer georganiseerd werken. Hij vervult diverse bestuursfuncties en is dagelijks werkzaam voor defensie. 

11. Chiel Setz, Assen
12. Jan Koopman, Klijndijk
13. Jerke Setz, Assen
14. Kylian Luik, Tweede Exloërmond
15. Henny van den Born, Paterswolde
16. Cor Martens, Valthermond
17. Roy Pruisscher, Emmen
18. Geranda de Haan, Nieuw-Roden
19. Ina Booij, Meppel
20. Harm Henk Veldsema, Weerdinge
21. Erik Braam, Nieuw-Buinen
22. Jaap Wiechers, Zuidwolde
23. Ageet van Dijken, Beilen
24. Jeanet Elsinga, Assen
25. Corné den Hollander, Ruinerwold
26. Michèl Supheert, Emmen
27. Tjisse Stelpstra, Beilen