Installatie Gedeputeerde, Statenlid en bijzonder commissielid

bloemen.jpg
Roze.png
Door Webredactie Drenthe op 29 mei 2019 om 18:15

Installatie Gedeputeerde, Statenlid en bijzonder commissielid

Vandaag is Tjisse Stelpstra namens de ChristenUnie als Gedeputeerde geinstalleerd. Vervolgens is Harm Henk Veldsema als Statenlid benoemd en is Henk Post als bijzonder commissielid, niet zijnde Statenlid beëdigd. Hij zal namens de ChristenUnie in de commissie FCBE (Financien, Cultuur, Bestuur en Economie) plaatsnemen. 

Vandaag heerste er een feestelijke stemming in het provinciehuis. De publieke tribune zat vol familieleden en vrienden van de te installeren Statenleden, Gedeputeerden en Commissieleden. Vele bossen bloemen zijn vandaag uitgedeeld. 

Het coalitieakkoord (ChristenUnie, PvdA, VVD, CDA en GroenLinks) is gepresenteerd. Daarna droeg fractievoorzitter Bernadette van den Berg Tjisse Stelpstra voor om namens de ChristenUnie de positie van Gedeputeerde te vervullen. Harm Henk Veldsema kon als Statenlid worden beëdigd en toegevoegd aan de fractie. Tenslotte is Henk Post als bijzonder commissielid, niet zijnde Statenlid geïnstalleerd. Hij zal namens de ChristenUnie in de commissie FCBE (Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie) plaatsnemen. 

Zo zijn we als ChristenUnie fractie weer op volle sterkte. We zien uit naar een opbouwende Statenperiode. 

 

Deel dit bericht