Schriftelijke vragen nav tussen uitspraak Raad van State over gaswinning

pexels-markus-spiske-92077.jpg
MJJ-20220128-ChristenUnie-20 !!!.jpg
Door Bernadette van den Berg op 3 maart 2021 om 22:17

Schriftelijke vragen nav tussen uitspraak Raad van State over gaswinning

Fractievoorzitter Bernadette van den Berg heeft onlangs in Provinciale Staten aandacht gevraagd voor de gaswinning in onze provincie. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat schade wordt voorkomen

Fractievoorzitter Bernadette van den Berg heeft onlangs in Provinciale Staten aandacht gevraagd voor de gaswinning in onze provincie. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat schade wordt voorkomen. Aanleiding voor het op de agenda zetten van dit onderwerp was een tussenuitspraak van de Raad van State over het winningsplan voor gasveld Westerveld. De Raad stelde dat een aantal zaken beter onderbouwd en/of verduidelijkt moeten worden.

De ChristenUnie wil dat de provincie bij toekomstige plannen rond gaswinning en -opslag vooraf aandacht vraagt voor het beheersen van de risico’s en het voorkomen van schade. Want alleen het vergoeden van de schade (wat nog steeds niet altijd even makkelijk is) is niet voldoende. Gedeputeerde Tjisse Stelpstra (ChristenUnie) komt met een notitie waarin het college aangeeft waar ze nu en in de toekomst allemaal op zullen letten.

Klik hier om het agendapunt terug te luisteren.