Maak kennis met Stieneke van der Graaf

Stieneke vd Graaf.jpg
CU Drenthe.jpg
Door Webredactie Drenthe op 10 maart 2021 om 21:31

Maak kennis met Stieneke van der Graaf

Mijn naam is Stieneke van der Graaf en ik mag nu bijna 3,5 jaar uw volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer zijn en daar namens de ChristenUnie aandacht hebben voor wat écht telt. Het werk is nog niet af. Er is nog veel te doen. Het is een voorrecht om uw Kamerlid te mogen zijn en iedere dag werk te maken van onze idealen.

Daarom vraag ik opnieuw om uw vertrouwen en uw stem. Om op deze plaats van betekenis te zijn en een verschil te kunnen maken in de levens van mensen.

Mijn naam is Stieneke van der Graaf en ik mag nu bijna 3,5 jaar uw volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer zijn en daar namens de ChristenUnie aandacht hebben voor wat écht telt.

Samen met mijn man en onze dochter van bijna 2 woon ik in de stad Groningen. Waar ik iedere week op donderdagavond, na een paar kamerdagen in Den Haag, weer echt thuis kom.

Ik zie het als mijn opdracht om elke dag werk te maken van gerechtigheid. Om te strijden tegen onrecht en om het geluid van de regio te versterken in Den Haag. Dan denk ik aan de momenten waarop ik mocht opkomen voor de slachtoffers van seksuele uitbuiting en mensenhandel, voor ouders die hun kind verloren zien gaan aan drugs, voor de jongeren die de verleidingen van de online gokwebsites niet kunnen weerstaan en diep in de schulden zitten, voor een overheid met een menselijke maat waar je maar naar 1 loket hoeft om verder geholpen te worden, maar ook voor behoud van werkgelegenheid in het Noorden door het open houden van de gevangenissen in Veenhuizen, Leeuwarden en Ter Apel, voor de verbreding van de sluizen bij Kornwerderzand, voor goede treinverbindingen tussen het Noorden en de Randstad, en voor verbindingen in de regio zoals de spoorlijn naar Stadskanaal, die ook nodig is voor de realisering van de Nedersaksenlijn.

Ik denk in het bijzonder aan de mensen in Groningen die hun vertrouwen in een betrouwbare en rechtvaardige overheid dreigen te verliezen of soms al verloren hebben. In de afgelopen maanden heb ik gewerkt aan het onderzoeksvoorstel voor de Parlementaire Enquête naar de Aardgaswinning in Groningen. In februari ben ik benoemd tot lid van de Enquêtecommissie en gekozen tot ondervoorzitter. We gaan nu écht van start. Op zoek naar waarheid en om eraan bij te dragen dat er recht zal worden gedaan aan de mensen in Groningen.

Het werk is nog niet af. Er is nog veel te doen. Het is een voorrecht om uw Kamerlid te mogen zijn en iedere dag werk te maken van onze idealen.

Daarom vraag ik opnieuw om uw vertrouwen en uw stem. Om op deze plaats van betekenis te zijn en een verschil te kunnen maken in de levens van mensen.

Ik hoop op uw steun en uw gebed.

Stieneke van der Graaf