Veiligheid
Ook bij de aanpak van veiligheidsproblemen toont de ChristenUnie haar hart voor de samenleving, want iedereen moet veilig kunnen leven in Drenthe. Criminelen gaan vaak geraffineerd te werk en (vaak kwetsbare) mensen lopen het risico in de kluwen van de georganiseerde misdaad verstrikt te raken. De toenemende druk op de bestaanszekerheid van mensen vergroot dit risico. De bestrijding van (drugs)criminaliteit vraagt om een hoge prioriteit en samenwerking van de provincie met gemeenten en het RIEC (Regionale Informatie en Expertise Centrum). Om ondermijnende criminaliteit te bestrijden en te voorkomen, moeten meer organisaties en inwoners bewust gemaakt worden van de invloed, gevaren en sluwe methoden van deze criminelen.
- Er komt een bewustwordingscampagne tegen ondermijnende criminaliteit, zoals mensenhandel (waaronder ook seksuele -, arbeids- en criminele uitbuiting).
- Voor een veilig buitengebied is voldoende toezicht noodzakelijk en werken overheden, organisaties en bewoners samen om criminele activiteiten te signaleren, te bestrijden en te voorkomen.
- De kosten voor het opruimen van gedumpt drugsafval worden voor 100% vergoed door de overheid maar (indien mogelijk) verhaald op de vervuiler/dumper.
- De provincie blijft samenwerken met het RIEC.