Nieuws

 1. christian-lue-8Yw6tsB8tnc-unsplash.jpg
  Harm Henk.jpg
  Door Harm Henk Veldsema op 29 september 2021

  Drentse Europa agenda

  Vandaag is de Drentse Europa Agenda besproken en vastgesteld. En, nou hoor ik u denken; Europa? We zijn toch een Nederlandse provincie? Wat moet die nu met Brussel?

  Lees verder
 2. pexels-binyamin-mellish-106399.jpg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 7 juli 2021

  Ambitieus bouwen

  Tijdens de Algemene beschouwingen hebben wij een motie ingediend waarmee we oproepen meer ambities te hebben op het gebied van bouwen. 

  Lees verder
 3. desk-notebook-writing-work-pencil-white-764645-pxhere.com-3.jpg
  Bernadette.jpg
  Door Bernadette van den Berg op 7 juli 2021

  Algemene beschouwingen

  Wat een mooie traditie is het om als Staten onze algemene beschouwingen te geven over de situatie in Drenthe, als opmaat voor het maken van de begroting 2022. In plaats van van voorstel naar voorstel te snellen, staan we even stil en kijken we met elkaar naar wat we zien gebeuren. En toen ik afgelopen maandag onze beschouwingen aan het voorbereiden was, had ik niet kunnen vermoeden dat ze zo actueel zouden blijken. Goed dat we dan ook juist vandaag de gelegenheid hebben om onze beschouwingen met elkaar te delen. 

  Lees verder
 4. Zonnepark zandwinplas Tynaarlo.jpeg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 3 juni 2021

  RES: schone energie voor Drenthe

  Het Drents Parlement heeft de Regionale Energiestrategie 1.0 vastgesteld. Dit is de Drentse bijdrage aan de realisatie van het Klimaatakkoord. Dat is volgens ons een goede stap. Want we willen goed rentmeester zijn: de aarde niet uitputten met onze energiebehoefte en haar met onze uitstoot niet schaden. 

  Lees verder

  Labels: ,

 5. dag van europa 1.jpg
  Harm Henk.jpg
  Door Harm Henk Veldsema op 9 mei 2021

  Dag van Europa

  Ieder jaar wordt, rond de datum van 9 mei, de “Dag van Europa” gevierd. Dit jaar werd dat georganiseerd in Coevorden, door de vereniging van Drentse Gemeenten, de VDG.

  Lees verder
 6. zonnepaneel
  Harm Henk.jpg
  Door Harm Henk Veldsema op 21 april 2021

  Electriciteitsnet en waterstof

  Vandaag is het statenstuk met bovenstaande titel aangenomen in Provinciale Staten. Wij hebben als ChristenUnie- fractie hier van harte mee ingestemd, zeker nadat onze vragen over de regeling naar tevredenheid beantwoord werden.

  Lees verder
 7. Drentsche Aa.jpg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 21 april 2021

  Stikstof: een nieuwe balans

  Vandaag is in de Statenvergadering het Koersdocument ‘Drentse aanpak stikstof’ besproken en vastgesteld. Hiermee zetten we een belangrijke stap in de aanpak van het stikstof-probleem in onze provincie. 

  Lees verder
 8. Bus Emmen 2.jpeg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 24 maart 2021

  OV & Corona

  Ook in het openbaar vervoer zijn de gevolgen van de coronacrisis te merken. Veel minder mensen maken gebruik van de bus. Tijdens de eerste lockdown bleef maar 10% van de reizigers over. Hoe begrijpelijk ook, dit dwingt ons tot nadenken over het OV voor de komende jaren.

  Lees verder

  Labels: ,

 9. Gert Jan Bent.jpg
  CU Drenthe.jpg
  Door Webredactie Drenthe op 10 maart 2021

  Maak kennis met Gert Jan Bent

  Mijn naam is Gert Jan Bent. Ik ben in mijn dagelijks werk directeur-bestuurder bij de vereniging voor gereformeerd basisonderwijs Florion. Politiek ben ik actief als raadslid in de gemeente Midden-Drenthe en als voorzitter van het bestuur van de Provinciale ChristenUnie in Drenthe.

  Ik ervaar het als een groot voorrecht om mij te kunnen en mogen inzetten zodat u en jij met plezier kan blijven wonen, werken en recreëren in onze mooie provincie. Dat vraagt om een overheid die luistert naar wat écht telt bij de inwoners in de regio.

  Lees verder
 10. Stieneke vd Graaf.jpg
  CU Drenthe.jpg
  Door Webredactie Drenthe op 10 maart 2021

  Maak kennis met Stieneke van der Graaf

  Mijn naam is Stieneke van der Graaf en ik mag nu bijna 3,5 jaar uw volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer zijn en daar namens de ChristenUnie aandacht hebben voor wat écht telt. Het werk is nog niet af. Er is nog veel te doen. Het is een voorrecht om uw Kamerlid te mogen zijn en iedere dag werk te maken van onze idealen.

  Daarom vraag ik opnieuw om uw vertrouwen en uw stem. Om op deze plaats van betekenis te zijn en een verschil te kunnen maken in de levens van mensen.

  Lees verder