Berichten geschreven door Bernadette van den Berg

 1. prov drenthe II 097
  Bernadette.jpg Roy.jpg
  Door Bernadette van den Berg, Roy Pruisscher op 10 november 2021

  APB 2021: leiderschap & moed

  Bij de behandeling van de begroting voor 2022 nemen we wat meer afstand. We kijken ook naar de grotere ontwikkelingen in de samenleving en de politiek: algemene politieke beschouwingen. We zien dat er te vaak gezocht wordt naar snelle oplossingen voor de korte termijn. Is dat voldoende?

  Lees verder
 2. light-abstract-warm-orange-pattern-red-1448017-pxhere.com.jpg
  Bernadette.jpg
  Door Bernadette van den Berg op 27 oktober 2021

  Vragen over verkoop kleine gasvelden NAM

  De ChristenUnie-fractie heeft met grote zorgen kennis genomen van het bericht dat de NAM van plan is haar kleine gasvelden te verkopen. We vragen ons af wat de gevolgen zullen zijn voor de afhandeling van schademeldingen door inwoners.

  Lees verder
 3. desk-notebook-writing-work-pencil-white-764645-pxhere.com-3.jpg
  Bernadette.jpg
  Door Bernadette van den Berg op 7 juli 2021

  Algemene beschouwingen

  Wat een mooie traditie is het om als Staten onze algemene beschouwingen te geven over de situatie in Drenthe, als opmaat voor het maken van de begroting 2022. In plaats van van voorstel naar voorstel te snellen, staan we even stil en kijken we met elkaar naar wat we zien gebeuren. En toen ik afgelopen maandag onze beschouwingen aan het voorbereiden was, had ik niet kunnen vermoeden dat ze zo actueel zouden blijken. Goed dat we dan ook juist vandaag de gelegenheid hebben om onze beschouwingen met elkaar te delen. 

  Lees verder
 4. pexels-markus-spiske-92077.jpg
  Bernadette.jpg
  Door Bernadette van den Berg op 3 maart 2021

  Schriftelijke vragen nav tussen uitspraak Raad van State over gaswinning

  Fractievoorzitter Bernadette van den Berg heeft onlangs in Provinciale Staten aandacht gevraagd voor de gaswinning in onze provincie. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat schade wordt voorkomen

  Lees verder
 5. werkbezoek Langelo.jpg
  Bernadette.jpg
  Door Bernadette van den Berg op 14 december 2020

  Carla Dik-Faber bezoekt Drenthe digitaal

  Op maandag 14 december bezocht Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber Drenthe digitaal. Ze ging online in gesprek met bestuurders en inwoners uit het gebied van de gasopslag bij Langelo. Het was een goede bespreking waarbij de inwoners vertelden over schades aan huizen en de afhandeling daarvan door verschillende instanties. Ook raadsleden van de ChristenUnie-fracties Noordenveld en Tynaarlo en de burgemeester Klaas Smid van Noordenveld waren bij dit online werkbezoek aanwezig.  

  Het bezoek was voor het Kamerlid aanleiding om Kamervragen te stellen.

  Lees verder
 6. quote3 ab2020.jpg
  Bernadette.jpg
  Door Bernadette van den Berg op 11 november 2020

  Algemene Beschouwingen

  Tijdens deze bijzondere editie van de Algemene Beschouwingen heb ik namens de ChristenUnie gepleit voor klimaatkoppelkansen. We zouden graag willen dat deze Corona-crisis als een wake-upcall wordt gezien, zodat we niet langer onze kop in het zand steken, maar de handen uit de mouwen! Wij zien allerlei kansen om de dingen die we als gevolg van de Coronacrisis moeten repareren, op zo'n manier uit te voeren, dat dit bijdraagt aan de verbetering van ons klimaat.
  Lees verder
 7. martin-adams-a_PDPUPuNZ8-unsplash.jpg
  Bernadette.jpg
  Door Bernadette van den Berg op 7 oktober 2020

  Aandacht voor de aardbeving bij Winde

  Tijdens de Statenvergadering van 7 oktober hebben wij aandacht gevraagd voor de situatie in Winde waar eind september een aardbeving heeft plaatsgevonden en we hebben het college daarover enkele vragen gesteld. De ChristenUnie vindt het heel belangrijk dat eventuele schade snel en laagdrempelig wordt vergoed. 

  Lees verder
 8. Topbanner.png
  Bernadette.jpg
  Door Bernadette van den Berg op 1 juli 2020

  Algemene beschouwingen

  Het is een bijzonder moment in de geschiedenis waarin we tijdens de Statenvergadering mochten spreken over de Voorjaarsnota, en daarmee over de plannen voor 2021. Toen wij in 2019 onze campagne als ChristenUnie voerden met de slogan ‘voor een waardevol Drenthe’ hadden we niet kunnen voorspellen dat deze slogan zo relevant zou blijven.

  Lees verder
 9. WhatsApp Image 2020-05-20 at 19.42.50.jpeg
  Bernadette.jpg
  Door Bernadette van den Berg op 20 mei 2020

  Corona in Drenthe

  In de Provinciale Statenvergadering van 20 mei hebben we gesproken over welke gevolgen het Corona-virus voor Drenthe heeft. Het virus heeft ons er letterlijk en figuurlijk bij bepaald hoe kwetsbaar en afhankelijk wij zijn als mens. Ik heb namens de ChristenUnie onder andere aandacht gevraagd voor de volgende aspecten: de rol van de provincie, de Veiligheidsregio en ondermijning. 

  Lees verder
 10. Pasen 2020.png
  Bernadette.jpg
  Door Bernadette van den Berg op 9 april 2020

  Pasen

  Pasen: het feest van de verrezen Heer...

  Lees verder