ChristenUnie lanceert stembusakkoord over Nedersaksenlijn

WhatsApp Image 2023-03-04 at 20.44.22 (2).jpeg
MJJ-20220128-ChristenUnie-20 !!!.jpg
Door Bernadette van den Berg op 4 maart 2023 om 20:48

ChristenUnie lanceert stembusakkoord over Nedersaksenlijn

Vandaag lanceerde ChristenUnie Drenthe een stembusakkoord over de Nedersaksenlijn. We nodigen andere partijen uit om het akkoord mee te ondertekenen.

De ondertekenaars onderstrepen door dit akkoord hun inzet voor een treinverbinding tussen Enschede en Groningen via Emmen, de Nedersaksenlijn. Ze beloven zich in om de komende Statenperiode in te spannen om nieuwe stappen te zetten om deze verbinding te realiseren.

Ik mocht het akkoord als eerste tekenen tijdens ons politiek café met Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf. We willen de Nedersaksenlijn een station verder brengen in de komende Statenperiode, zodat de verbinding er zo snel mogelijk komt.
Ook Marloes Kramer, lijsttrekker van Volt en Jan Vonhof van 50PLUS waren aanwezig en tekenden als eerste partijen het akkoord. Volt vroeg daarbij ook aandacht voor de kansen die Europa kan bieden.

De Nedersaksenlijn verbindt
De NSL verbindt ons fysiek, maar ook economisch, sociaal en emotioneel. De NSL is niet alleen belangrijk voor het klimaat en de economie, maar ook voor het onderwijs, voor de zorg, voor de woningmarkt en voor de leefbaarheid en sociale structuur van onze samenleving.

Ruimtelijk anticiperen
In het akkoord wordt afgesproken dat de partijen in de ruimtelijke ordening rekening houden met de NSL. De ondertekenaars vinden dat de provincie Drenthe ook in financiële zin moet bijdragen aan realisatie van de NSL. In het coalitieakkoord willen ze ruimte maken voor onderzoek, planvorming én realisatie.

Samen voor de Nedersaksenlijn
De provincie Drenthe kan de spoorverbinding niet alleen realiseren weten de ondertekenaars. Daarvoor moeten ook gemeenten en het Rijk stappen zetten, ook om samenwerking te zoeken met Europa/Brussel. De ondertekenaars spannen zich daarom binnen hun partijen en netwerken in om dit te realiseren.

Woensdag staat het akkoord in de hal van het Provinciehuis. Zo kunnen andere partijen het akkoord ondertekenen bij de laatste Statenvergadering voor de verkiezingen.

WhatsApp Image 2023-03-04 at 20.44.23 (3)