Berichten geschreven door Webredactie Drenthe

 1. Gert Jan Bent.jpg
  CU Drenthe.jpg
  Door Webredactie Drenthe op 10 maart 2021

  Maak kennis met Gert Jan Bent

  Mijn naam is Gert Jan Bent. Ik ben in mijn dagelijks werk directeur-bestuurder bij de vereniging voor gereformeerd basisonderwijs Florion. Politiek ben ik actief als raadslid in de gemeente Midden-Drenthe en als voorzitter van het bestuur van de Provinciale ChristenUnie in Drenthe.

  Ik ervaar het als een groot voorrecht om mij te kunnen en mogen inzetten zodat u en jij met plezier kan blijven wonen, werken en recreëren in onze mooie provincie. Dat vraagt om een overheid die luistert naar wat écht telt bij de inwoners in de regio.

  Lees verder
 2. Stieneke vd Graaf.jpg
  CU Drenthe.jpg
  Door Webredactie Drenthe op 10 maart 2021

  Maak kennis met Stieneke van der Graaf

  Mijn naam is Stieneke van der Graaf en ik mag nu bijna 3,5 jaar uw volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer zijn en daar namens de ChristenUnie aandacht hebben voor wat écht telt. Het werk is nog niet af. Er is nog veel te doen. Het is een voorrecht om uw Kamerlid te mogen zijn en iedere dag werk te maken van onze idealen.

  Daarom vraag ik opnieuw om uw vertrouwen en uw stem. Om op deze plaats van betekenis te zijn en een verschil te kunnen maken in de levens van mensen.

  Lees verder
 3. Euro's.jpg
  CU Drenthe.jpg
  Door Webredactie Drenthe op 11 november 2020

  Investeren in Drenthe

  Drenthe investeert! Naast de jaarlijkse begroting heeft Provinciale Staten besloten € 63 miljoen extra te investeren. Dit draagt bij aan een mooier, sterker en groener Drenthe. Juist in deze periode willen we zo de samenleving ondersteunen.

  Lees verder

  Labels:

 4. GJ Bent 2.jpg
  CU Drenthe.jpg
  Door Webredactie Drenthe op 14 oktober 2020

  Bestuurslid G.J. Bent op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer Verkiezingen

  Gert Jan Bent uit Smilde, voorzitter van het Provinciaal ChristenUnie bestuur, staat op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer verkiezingen. Bent is momenteel directeur-bestuurder van een schoolvereniging met 22 basisscholen en daarnaast gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Midden-Drenthe. 

  Lees verder
 5. tree-forest-grass-canine-wildlife-mammal-1412216-pxhere.com.jpg
  CU Drenthe.jpg
  Door Webredactie Drenthe op 17 juni 2020

  De wolf houdt ons een spiegel voor

  Tijdens de Commissievergadering van 17 juni is er gesproken over de wolf in Drenthe. Commissielid Ageet van Dijken heeft verwoord hoe de ChristenUnie hiernaar kijkt. Bij velen zit de angst er goed in. De wolf is in opkomst en kan bij één terloops bezoekje al veel leed berokkenen. In feite houdt de wolf ons een spiegel voor: hoe ver we verwijderd zijn geraakt van de natuur. 

  Lees verder
 6. we+zijn+gekomen+om+hem+eer+te+bewijzen
  CU Drenthe.jpg
  Door Webredactie Drenthe op 24 december 2019

  Gezegende kerstdagen

  Aan de vooravond van kerst 2019 wil ChristenUnie Drenthe graag al onze vrienden een gezegend kerstfeest wensen.

  Lees verder
 7. WhatsApp Image 2019-06-11 at 22.03.25.jpeg
  CU Drenthe.jpg
  Door Webredactie Drenthe op 5 juni 2019

  Politiek Café

  We kijken terug op een zeer geslaagd politiek cafe, afgelopen 4 juni. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we met een aantal bezoekers gesproken over het coalitieakkoord. 

  Lees verder
 8. Statenleden 2.jpeg
  CU Drenthe.jpg
  Door Webredactie Drenthe op 29 mei 2019

  Installatie Gedeputeerde, Statenlid en bijzonder commissielid

  Vandaag is Tjisse Stelpstra namens de ChristenUnie als Gedeputeerde geinstalleerd. Vervolgens is Harm Henk Veldsema als Statenlid benoemd en is Henk Post als bijzonder commissielid, niet zijnde Statenlid beëdigd. Hij zal namens de ChristenUnie in de commissie FCBE (Financien, Cultuur, Bestuur en Economie) plaatsnemen. 

  Lees verder
 9. stemmers bedankt klein.jpg
  CU Drenthe.jpg
  Door Webredactie Drenthe op 24 april 2019

  Stand van zaken na de verkiezingen

  Bij de verkiezingen afgelopen maart hebben we 15.543 stemmen mogen ontvangen! De ChristenUnie verkent samen met PvdA, CDA, VVD en GroenLinks of een samenwerking mogelijk is. 

  Lees verder
 10. IMG-20190305-WA0001.jpg
  CU Drenthe.jpg
  Door Webredactie Drenthe op 4 maart 2019

  Staatssecretaris Paul Blokhuis laat handtekening achter in Drenthe

  Als fractie mochten we maandag 4 maart samen met Staatssecretaris Paul Blokhuis een werkbezoek brengen aan de stichting MensA in Meppel. Samen met ChristenUnie Meppel werden we ontvangen voor een heerlijke Iraanse maaltijd. 

  Lees verder