Drenthe is vol

Windmolens.jpg
Tjisse.jpg
Door Tjisse Stelpstra op 24 februari 2019 om 16:15

Drenthe is vol

Tjisse Stelpstra is helder richting Den Haag: “We zitten vol met jullie natuur, met jullie koeien, met jullie bossen die CO2 afvangen en vol met landschap.” Bij verschillende overlegtafels voor het Klimaatakkoord is de gedachte dat er genoeg ruimte is in het Noorden.

Tjisse Stelpstra is helder richting Den Haag: “We zitten vol met jullie natuur, met jullie koeien, met jullie bossen die CO2 afvangen en vol met landschap.” Bij verschillende overlegtafels voor het Klimaatakkoord is de gedachte dat er genoeg ruimte is in het Noorden.

De ruimte wordt niet alleen gevuld met stenen, maar ook met leefruimte voor mens en natuur. Het landschap is een schaars goed, waaraan we geen onherstelbare schade mogen toebrengen. Tegelijk moet ook Drenthe een bijdrage leveren aan de oplossing van klimaat- en energievraagstukken. Maar dat mag niet ten koste gaan van onze kernkwaliteiten, van de ruimtelijke kwaliteit, ons landschap. “We mogen niet het wingewest of afvalputje van het land worden.”

Lees het hele interview met Tjisse Stelpstra van 2 februari op Noorderbreedte.

Deel dit bericht