Naar een Noordelijke Trajectkaart

OV chipkaart
Roy.jpg
Door Roy Pruisscher op 25 februari 2019 om 07:00

Naar een Noordelijke Trajectkaart

Tot en met 24 februari liep een actie met het OV-Toppertje. De inwoners van de drie Noordelijke provincies kregen korting op de aanschaf van deze bijzondere OV-chipkaart. Het is nu tijd om werk te maken van blijvend voordeel voor Noorderlingen.

De actie met het OV-Toppertje was bijzonder. De OV-chipkaart met uniek design was speciaal beschikbaar voor Noorderlingen voor een gereduceerd tarief. Maar hiermee wordt het reizen met het OV niet structureel beter gemaakt voor onze inwoners. 

Ik vind dat het aanbod van ov-producten moet aansluiten bij de vervoersvraag van de reiziger. Die reist met verschillende vervoerders over (provincie)grenzen. Daarom pleit ik voor een Noordelijke Trajectkaart dat geldig is in zowel de bus als de trein, of die nu van Arriva, NS of een andere vervoerder is. We moeten dit slimmer kunnen organiseren, zodat het voor de reizigers nog aangenamer wordt om met het openbaar vervoer te gaan. Dan wordt het pas een OV-Topper. 

Deel dit bericht

Labels: ,