Berichten geschreven door Roy Pruisscher

 1. Bus Emmen 2.jpeg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 18 juni 2020

  Snelbus Hoogeveen – Emmen

  De ChristenUnie wil een snelle busverbinding tussen Hoogeveen en Emmen. Daar hebben we, samen met andere partijen, voor gepleit bij de vergadering over de dienstregeling.

  Lees verder
 2. landscape-nature-grass-horizon-cloud-plant-1407864-pxhere.com-2.jpg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 19 mei 2020

  Stikstof-aanpak

  In de media is ten onrechte het bericht verschenen dat de Drentse politiek een nieuwe stikstof-aanpak (RTV Drenthe) of een nieuwe plan (NOS) wil van minister Schouten. Wel geven we een aantal aandachtspunten mee aan de gedeputeerde.

  Lees verder
 3. street-seat-train-transportation-transport-vehicle-7528-pxhere.com.jpg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 4 maart 2020

  Buslijn 84

  Namens de ChristenUnie heb ik vandaag vragen gesteld over het verdwijnen van de Friese OV-buslijn 84. Deze lijn is ook voor inwoners van Drenthe van belang. Welke acties heeft GS al uitgevoerd en op welke manier gaat GS de gevolgen voor Drentse inwoners beperken?

  Lees verder
 4. 52843600_783513355357183_8896529634129084416_n.jpg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 22 januari 2020

  Nedersaksenlijn

  Vandaag stond op ons initiatief de Nedersaksenlijn op de agenda bij de Commissie Omgevingsbeleid. De ChristenUnie is groot voorstander van deze spoorverbinding tussen Emmen en Stadskanaal. Dit is goed voor de bereikbaarheid en mobiliteit van onze inwoners in de Veenkoloniën. Daarnaast vinden wij deze lijn van groot belang voor de leefbaarheid en sociaal-economische ontwikkelingen langs de oostgrens van Noord–Nederland.

  Lees verder
 5. EJROeA_W4AEnP82.jpeg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 13 november 2019

  Motie generatietoets

  Tijdens de algemene beschouwingen is de Coalitie-Y motie ‘generatietoets’ die de ChristenUnie heeft ingediend ook aangenomen. Bij de woningbouw, het energievraagstuk, sociale zaken en economie gaat Drenthe rekening houden met de effecten voor jongeren. 

  Lees verder
 6. landscape-nature-grass-horizon-cloud-plant-1407864-pxhere.com-2.jpg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 6 november 2019

  Debat stikstof

  Vandaag sprak het Drents Parlement over het proces rondom de beleidsregels stikstof. De ChristenUnie wil duidelijkheid en zorgvuldigdheid, een overheid die verantwoordelijkheid neemt en een eerlijke verdeling van lasten over alle sectoren. Lees hieronder mijn hele bijdrage.

  Lees verder
 7. atmosphere-land-summer-terrain-aerial-view-map-1262215-pxhere.com.jpg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 9 oktober 2019

  De aarde is van de Heer

  Bij de behandeling van het Klimaatakkoord in Provinciale Staten heb ik namens de ChristenUnie uitleg gegeven over onze uitgangspunten. Die komen uit onze geloofsovertuiging. Wat het evangelie ons leert heeft gevolgen voor ons denken en doen. Zo willen we de zorg voor de schepping met hartstocht op ons nemen.

  Lees verder
 8. agriculture-cereal-clouds-175389.jpg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 28 mei 2019

  Regiodeal Natuurinclusieve Landbouw

  De drie Noordelijke provincies en het Rijk investeren € 20 miljoen in Natuurinclusieve Landbouw. Samen zetten we in op landbouw dat ecologisch houdbaar is, dat natuurlijke processen optimaal benut en een positief effect heeft op de biodiversiteit.

  Lees verder
 9. OV chipkaart
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 25 februari 2019

  Naar een Noordelijke Trajectkaart

  Tot en met 24 februari liep een actie met het OV-Toppertje. De inwoners van de drie Noordelijke provincies kregen korting op de aanschaf van deze bijzondere OV-chipkaart. Het is nu tijd om werk te maken van blijvend voordeel voor Noorderlingen.

  Lees verder

  Labels: ,