Berichten geschreven door Roy Pruisscher

 1. Steen in rivier.jpg
  Roy.jpg Jerke Setz3
  Door Roy Pruisscher, Jerke Setz op 22 november 2021

  Een kleine stap richting een nieuwe bestuurscultuur

  Op het ChristenUnie partijcongres lag afgelopen zaterdag onze motie ‘Bestuurscultuur’ ter stemming. Een overweldigende 98% van het congres stemde voor. De motie is aangenomen en het landelijk bestuur gaat welwillend met onze voorstellen aan de slag. Een kleine overwinning.

  Lees verder
 2. prov drenthe II 097
  Roy.jpg Bernadette.jpg
  Door Roy Pruisscher, Bernadette van den Berg op 10 november 2021

  APB 2021: leiderschap & moed

  Bij de behandeling van de begroting voor 2022 nemen we wat meer afstand. We kijken ook naar de grotere ontwikkelingen in de samenleving en de politiek: algemene politieke beschouwingen. We zien dat er te vaak gezocht wordt naar snelle oplossingen voor de korte termijn. Is dat voldoende?

  Lees verder
 3. pexels-binyamin-mellish-106399.jpg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 7 juli 2021

  Ambitieus bouwen

  Tijdens de Algemene beschouwingen hebben wij een motie ingediend waarmee we oproepen meer ambities te hebben op het gebied van bouwen. 

  Lees verder
 4. Zonnepark zandwinplas Tynaarlo.jpeg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 3 juni 2021

  RES: schone energie voor Drenthe

  Het Drents Parlement heeft de Regionale Energiestrategie 1.0 vastgesteld. Dit is de Drentse bijdrage aan de realisatie van het Klimaatakkoord. Dat is volgens ons een goede stap. Want we willen goed rentmeester zijn: de aarde niet uitputten met onze energiebehoefte en haar met onze uitstoot niet schaden. 

  Lees verder

  Labels: ,

 5. Drentsche Aa.jpg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 21 april 2021

  Stikstof: een nieuwe balans

  Vandaag is in de Statenvergadering het Koersdocument ‘Drentse aanpak stikstof’ besproken en vastgesteld. Hiermee zetten we een belangrijke stap in de aanpak van het stikstof-probleem in onze provincie. 

  Lees verder
 6. Bus Emmen 2.jpeg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 24 maart 2021

  OV & Corona

  Ook in het openbaar vervoer zijn de gevolgen van de coronacrisis te merken. Veel minder mensen maken gebruik van de bus. Tijdens de eerste lockdown bleef maar 10% van de reizigers over. Hoe begrijpelijk ook, dit dwingt ons tot nadenken over het OV voor de komende jaren.

  Lees verder

  Labels: ,

 7. BFE1DC5C-27F5-4B29-BED3-09C1AE06BA0A.jpeg
  Roy.jpg Harm Henk.jpg
  Door Roy Pruisscher, Harm Henk Veldsema op 3 februari 2021

  ChristenUnie: sterke lobby voor Nedersaksenlijn

  De ChristenUnie wil bij de Duitslandagenda meer aandacht geven aan de Nedersaksenlijn. We hebben een aanpassing voorgesteld om ervoor te zorgen dat deze spoorlijn onderdeel wordt van de lobby naar het Rijk en de EU voor goede spoorverbindingen in de grensregio.

  Lees verder
 8. Rijtjeshuis.jpg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 13 november 2020

  Drentse Woonagenda

  We willen dat iedereen in Drenthe in een goed en betaalbaar huis kan wonen. Maar er zijn nog wel een aantal uitdagingen, die we als provincie willen helpen aanpakken. Daarvoor hebben we in het Drents Parlement de Woonagenda vastgesteld.

  Lees verder

  Labels: ,

 9. JAR Drenthe.jpg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 12 november 2020

  Jongeren laten van zich horen

  De afgelopen maanden heb ik veel met deze enthousiaste groep jongeren gesproken. Zij willen de politiek duidelijk maken wat er onder jongeren leeft. Mijn motie om hun initiatief te ondersteunen is door alle partijen ondersteund. Daarmee heeft Drenthe weer een Jongerenadviesraad!

  Lees verder
 10. Muziek onderwijs
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 7 oktober 2020

  Cultuur om te delen

  Cultuur geeft kleur aan onze samenleving. Professionals en amateurs werken samen aan het mooier maken van onze provincie. Met de nieuwe Cultuurnota zetten we in op brede toegankelijkheid, met cultuuronderwijs voor kinderen, en de groei van talenten.

  Lees verder