Berichten geschreven door Roy Pruisscher

 1. IMG_3271.JPG
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 8 maart 2023

  Ruimte voor gezondheid én verduurzaming geitenhouderij

  Tijdens mijn laatste statenvergadering stond een aanpassing van de Omgevingsverordening op de agenda. Onderdeel was een moratorium: een geitenstop. Maar dat zou onrechtvaardig zijn voor bestaande bedrijven.

  Lees verder
 2. Banner
  Roy.jpg Jerke Setz3
  Door Roy Pruisscher, Jerke Setz op 22 december 2022

  Meld je aan voor het jongerendebat in Assen!

  PerspectieF, de jongerenafdeling van de ChristenUnie, organiseert op 17 januari om 19:00 een jongerendebatwedstrijd. Hoofdmoot van de avond is een debat over Drentse onafhankelijkheid.

  Lees verder
 3. D2F34AA9-D8E6-43CF-B621-8D8373A1AF99.jpeg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 1 juni 2022

  ChristenUnie Drenthe wil Nedersaksenlijn

  De ChristenUnie heeft in Drenthe als eerste de Nedersaksenlijn op de kaart gezet en we zijn heel erg blij dat ook het college gáát voor deze lijn. 

  Lees verder
 4. track-train-transport-vehicle-public-transport-nederland-309348-pxhere.com.jpg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 15 maart 2022

  Vragen acties Nedersaksenlijn

  ChristenUnie Drenthe pleit al lang voor het doortrekken van de spoorverbinding Emmen-Groningen. Dat deze Nedersaksenlijn van toegevoegde waarde is voor de bereikbaarheid en brede welvaart in Drenthe, blijkt nu ook uit een analyse van het Deltaplan voor Noord Nederland. Daarom vragen we het College welke concrete stappen we nu kunnen verwachten.

  Lees verder
 5. Steen in rivier.jpg
  Roy.jpg Jerke Setz3
  Door Roy Pruisscher, Jerke Setz op 22 november 2021

  Een kleine stap richting een nieuwe bestuurscultuur

  Op het ChristenUnie partijcongres lag afgelopen zaterdag onze motie ‘Bestuurscultuur’ ter stemming. Een overweldigende 98% van het congres stemde voor. De motie is aangenomen en het landelijk bestuur gaat welwillend met onze voorstellen aan de slag. Een kleine overwinning.

  Lees verder
 6. prov drenthe II 097
  Roy.jpg MJJ-20220128-ChristenUnie-20 !!!.jpg
  Door Roy Pruisscher, Bernadette van den Berg op 10 november 2021

  APB 2021: leiderschap & moed

  Bij de behandeling van de begroting voor 2022 nemen we wat meer afstand. We kijken ook naar de grotere ontwikkelingen in de samenleving en de politiek: algemene politieke beschouwingen. We zien dat er te vaak gezocht wordt naar snelle oplossingen voor de korte termijn. Is dat voldoende?

  Lees verder
 7. pexels-binyamin-mellish-106399.jpg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 7 juli 2021

  Ambitieus bouwen

  Tijdens de Algemene beschouwingen hebben wij een motie ingediend waarmee we oproepen meer ambities te hebben op het gebied van bouwen. 

  Lees verder
 8. Zonnepark zandwinplas Tynaarlo.jpeg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 3 juni 2021

  RES: schone energie voor Drenthe

  Het Drents Parlement heeft de Regionale Energiestrategie 1.0 vastgesteld. Dit is de Drentse bijdrage aan de realisatie van het Klimaatakkoord. Dat is volgens ons een goede stap. Want we willen goed rentmeester zijn: de aarde niet uitputten met onze energiebehoefte en haar met onze uitstoot niet schaden. 

  Lees verder

  Labels: ,

 9. Drentsche Aa.jpg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 21 april 2021

  Stikstof: een nieuwe balans

  Vandaag is in de Statenvergadering het Koersdocument ‘Drentse aanpak stikstof’ besproken en vastgesteld. Hiermee zetten we een belangrijke stap in de aanpak van het stikstof-probleem in onze provincie. 

  Lees verder
 10. Bus Emmen 2.jpeg
  Roy.jpg
  Door Roy Pruisscher op 24 maart 2021

  OV & Corona

  Ook in het openbaar vervoer zijn de gevolgen van de coronacrisis te merken. Veel minder mensen maken gebruik van de bus. Tijdens de eerste lockdown bleef maar 10% van de reizigers over. Hoe begrijpelijk ook, dit dwingt ons tot nadenken over het OV voor de komende jaren.

  Lees verder

  Labels: ,