Snelbus Hoogeveen – Emmen

Bus Emmen 2.jpeg
Roy.jpg
Door Roy Pruisscher op 18 juni 2020 om 10:00

Snelbus Hoogeveen – Emmen

De ChristenUnie wil een snelle busverbinding tussen Hoogeveen en Emmen. Daar hebben we, samen met andere partijen, voor gepleit bij de vergadering over de dienstregeling.

Op verzoek van de Staten heeft het OV-Bureau onderzoek gedaan naar een nieuwe snelle busdienst tussen Hoogeveen en Emmen. De ChristenUnie vindt dat deze verbinding belangrijk is en eigenlijk onderdeel zou moeten zijn van het basisnet.

We vinden dat de grote steden in Drenthe goed met elkaar verbonden moeten zijn met het openbaar vervoer. Op dit moment zien we daarin nog een aantal gaten. De verbinding tussen Emmen en Hoogeveen is daar een van. Deze verbinding zou goed zijn voor de studenten en scholieren in beide steden. Maar ook voor het woon–werkverkeer tussen beide gebieden.

Een belangrijke ontwikkeling in Drenthe speelt rond de ziekenhuizen. Niet overal blijft dezelfde zorg beschikbaar, waardoor mensen meer moeten reizen. Wij vinden het een verantwoordelijkheid van de provincie dat hiervoor goede mogelijkheden zijn. Juist hiervoor is de verbinding tussen de beide ziekenhuizen in Hoogeveen en Emmen noodzakelijk. 

We zijn blij dat de gedeputeerde met het OV-Bureau en Qbuzz gaat overleggen of de komende twee jaar een proef kan worden gehouden. Daaruit moet blijken of deze verbinding op de lange termijn haalbaar is. 

Deel dit bericht