Maak kennis met Gert Jan Bent

Gert Jan Bent.jpg
CU Drenthe.jpg
Door Webredactie Drenthe op 10 maart 2021 om 21:45

Maak kennis met Gert Jan Bent

Mijn naam is Gert Jan Bent. Ik ben in mijn dagelijks werk directeur-bestuurder bij de vereniging voor gereformeerd basisonderwijs Florion. Politiek ben ik actief als raadslid in de gemeente Midden-Drenthe en als voorzitter van het bestuur van de Provinciale ChristenUnie in Drenthe.

Ik ervaar het als een groot voorrecht om mij te kunnen en mogen inzetten zodat u en jij met plezier kan blijven wonen, werken en recreëren in onze mooie provincie. Dat vraagt om een overheid die luistert naar wat écht telt bij de inwoners in de regio.

Mijn naam is Gert Jan Bent en ben in mijn dagelijks werk directeur-bestuurder bij de vereniging voor gereformeerd basisonderwijs Florion. Politiek ben ik actief als raadslid in de gemeente Midden-Drenthe en als voorzitter van het bestuur van de Provinciale ChristenUnie in Drenthe. In de vorige bestuursperiode maakte ik als wethouder namens de ChristenUnie deel uit van het college van Burgemeester en Wethouders in Midden-Drenthe. Samen met mijn echtgenote, Joke en onze vijf dochters en zoon woon ik in het mooie buitengebied van Smilde: middden in Drenthe. Voor de landelijke verkiezingen sta ik op plaats 20 van de kandidatenlijst.

Ik ervaar het als een groot voorrecht om mij te kunnen en mogen inzetten dat u en jij met plezier kan blijven wonen, werken en recreëren in onze mooie provincie. Dat vraagt om een overheid die luistert naar wat écht telt bij de inwoners in de regio. In de regio zijn voldoende voorzieningen in landelijke gebieden nodig waaronder goede (spoor)verbindingen zoals de Nedersaksenlijn en de Lelylijn. Maar ook is een overheid nodig die oog heeft voor kinderen die opgroeien in armoede, maar ook voor bewoners die soms steun nodig hebben om hun leven weer “op de rit te krijgen”. Graag wil ik u en jou vertegenwoordigen en opkomen voor de échte wensen die er bestaan in het Noorden. Zo wil ik opkomen voor waardevol leven; zowel voor het ongeboren kind als wanneer het gaat om waardevol ouder kunnen worden. In dit filmpje ziet u een prachtig voorbeeld van het project “bij de buren” waarin in Drenthe een huiskamer is gecreëerd voor inwoners van het dorp Veenhuizen om mensen uit hetzelfde dorp elkaar te laten ontmoeten. Maar ook wil ik mij inzetten voor duurzame landbouw, bijvoorbeeld in combinatie met zorg, zoals dat op het bedrijf van Gerlof en Marijke in Ruinen wordt gerealiseerd. 

Vanuit mijn politieke- en onderwijsfunctie richt ik mij erop om kinderen en volwassenen de mogelijkheid te bieden om zichzelf te kunnen zijn. En dat kan ik alleen door samen met u dagelijks om te zien naar onze naasten, als gezin, als buren, als dorpsgenoten en als medemens. Ik vraag om uw stem op de ChristenUnie. Een Partij die het verschil wil maken door te kiezen voor wat écht telt! En dat vanuit mijn rotsvast vertrouwen in onze God en Schepper die niet loslaat wat Zijn hand begonnen is.

Met vriendelijke groet,

Gert Jan Bent