Ondermijning

grass-plant-leaf-flower-botany-maria-604841-pxhere.com.jpg
MJJ-20220128-ChristenUnie-20 !!!.jpg
Door Bernadette van den Berg op 18 mei 2022 om 13:37

Ondermijning

'niet onder mijn neus'

ChristenUnie Drenthe stemde vandaag van harte in met het voorstel om met 'ondermijningscontainers' de ondermijning en drugsproblematiek onder de aandacht te brengen van inwoners van Drenthe. Het is een mooie stap naar bewustwording en een resultaat van onze motie 'niet onder mijn neus' die we in november samen met de PvdA hebben ingediend.

Op 10 november 2021 hebben we de motie 'niet onder mijn neus' ingediend waarmee we aandacht vroegen voor de groeiende ondermijnings- en drugsproblematiek in onze provincie. 
Als ChristenUnie vinden we het dan ook heel mooi dat er nu concrete stappen zijn voorgesteld om de bewustwording van inwoners te vergroten. Dit is heel noodzakelijk. 
De genoemde stappen bestaan onder andere uit het plaatsen van ondermijningscontainers, waar met verschillende doelgroepen interactief in gesprek wordt gaan over dit onderwerp. In een aantal gemeenten in onze provincie is ook al een eigen aanpak opgestart voor preventie, zoals 'veilig buitengebied' in Westerveld.
Kortom, dit voorstel is een mooie eerste stap. Daarnaast is er nog genoeg nog te doen. We staan dan ook open voor vervolgvoorstellen gericht op verdere preventie. We hopen dat het college blijft zoeken naar deze vervolgstappen en wij denken daarin graag mee.
Zie voor meer informatie voor het herkennen van ondermijnende signalen: https://www.nietondermijnneus.nl/signalen